No m’importa

Per què es pensarà la gent que m’importa o m’interessa el que m’expliquen?

No és cert.

Val, sembla una mica contradictori per el fet que llegeixo blocs a tot hora, però s’ha de tenir en compte que jo trio els blocs que llegeixo, que selecciono el tema que vull i que no adquireixo cap tipus de compromís amb la persona que l’escriu.

No és així amb la gent que s’atura devant dels meus nassos i m’explica la seva vida sense que jo hagi donat cap mostra d’interès.

Això ho he parlat amb alguns amics. Un en concret, va arribar a una interessant teoria després de fer un viatge en taxi amb mi. Va dir que era per culpa dels meus ulls. Son grans i de color marró clar. Segons ell, encara que jo no digui ni mu, encara que el meu llenguatge corporal indiqui tot el contrari, els meus ulls diuen que es pot parlar amb mi de qualsevol intimitat que no m’interessi el més mínim.

Avui he tornat a prendre un taxi. El conductor havia nascut en algun altre lloc. Fa 20 anys que viu aquí. Casat. Dos fills. Un net que el te boig d’orgull. Hipoteca. Taxi per pagar. Sense vacances aquest estiu, plans per l’Octubre. Un petit creuer amb la seva dona. Fa dos anys es va intoxicar amb el menjar. Fatal. Hi ha un veí fill de mala mara que el te amargat. Dues multes per pagar. El seu equip de futbol va perdre ahir. La vida li sembla dura però es resigna. Es socialista. Pensa que el país està fet una merda…

Mentre ell m’agafava el bitllet d’entre els dits …

_ Perdoni, l’hi puc fer una pregunta?
_ Es clar que sí, m’ha dit.
_ Per què m’ha explicat tantes coses? No s’ofengui, es per curiositat.
_ No, no et preocupis, mira, només t’he vist entrar al taxi, he sabut que eres bona persona. Després de 16 anys conduint un taxi, saps reconèixer la gent millor que qualsevol psicòleg d’aquests.
_ Potser sí, he respost somrient. Tan sols una cosa més. S’ha preguntat en algun moment si a mi m’interessava el que em deia?

S’ha girat fins que m’ha tingut ben encarada i llavors m’ha dit:

Home, si t’he molestat ho sento!. Al taxi agafes a algú i si tu sabessis el que m’arriben a explicar a mi…. No t’hauràs enfadat!

_ No, no es preocupi. Ha estat molt amable. Ja l’hi he dit que només s’ho pregunto per curiositat. Que passi un bon dia.

La meva conclusió es que m’utilitzen.

Anuncis

3 Respostes to “No m’importa”

 1. siralsenbert Says:

  ¡Anda! si es moza de ojos grandes. Será por eso, zagalilla.
  Tú escucha siempre, que mola más.

 2. siono Says:

  Pero no habíamos quedado en que sería pollo?!

  Y sí, normalmente me gusta escuchar a los demás, pero resulta molesto cuando los desconocidos ponen a prueba tu buena educación contándote indiscreciones y confiándote intimidades que tampoco tienen nada de interesante.

  El caso es que no puedes zafarte educadamente de una conversación sobre el traumático divorcio de alguien a quien acaban de presentarte. Te obligan a escuchar o a mostrarte cortante (por mucha delicadeza que intentes tener) y automáticamente pasas de ser un vulgar paño de lágrimas a ser considerada una borde.

 3. siono Says:

  Por cierto, me preocupa el hecho de que tener los ojos grandes me confiera una apacible apariencia bovina y que por eso todo Dios se tome la lincencia de hablarme de lo que se le venga en gana.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: